Friday, March 12, 2010

satria!CHAMPION!

hahahah....tu adalah kata semangat yang dijeritkan oleh budak-budak rumah satria,sekolah kebangsaan kuala kubu bharu 1...sekolah ni sekolah rendah kite gak dulu..hehehe..jadi teringat zaman skolah dolu-dolu..rindu la zaman kanak-kanak dulu...flashback jap...ermmmmmmm.......

pegi skolah tengok sukan ni pon sebab alia la kan...dia suh datang pukul 8,tapi bese la kan..mak sedare dia ni malas nak bangun pagi-pagi..so pukul 9 la baru sampai kat skolah...sampai-sampai je tengok kat leher alia dah tergantung satu medal emas untuk acara 4x75 meter...laju gak alia ni lari ye,..yela,kalo nak bandingkan dia dengan kawan-kawan dia,dia ni memang tinggi..hehehe..tak sempat pulak nak tengok dia berlari..tapi takpe sebab tadi dapat tengok dia masuk acara tarik tali..hahahah...nak tergelak bile teringat balik..hahahah...budak kecik-kecik je...grup lawan dia gemok-gemok..memang confirm la kalah kan...dapat tempat kedua...alia sangat bangga dengan pencapaian dia...tak abes-abes dok bercerita..layan je la kan...hehehe

lepas dah abes acara,saya pergi la tegur cikgu yang pernah mengajar saya..

saya : cikgu marzila...
cikgu m : ye...saye...kamu ni..
saya : cikgu ingat saya lagi???
cikgu m : cikgu ingat..kamu ex-student sini kan...dari tadi ckigu dok perhatikan kamu..tapi cikgu lupe name kamu...heheheeh
saya : saya shamsuria cikgu,...satu batch ngan amira,nani....ingat tak?

dan perbualan diteruskan laa....after dat,saya pergi tegur cikgu yati pulak...cikgu BM saye..dia sangat garang...mase darjah enam,dia suke bagi keje skolah banyak bile time cuti..cuti seminggu,tapi kena buat karangan banyakkkkkkkkkkkk gile....hehehe...tapi takpe,sebab saya dapat A dalam BM!!hehehe

saya : cikgu yati..
dia pon pusing...
cikgu y : haa....kamu rupenye shamsiah!!
oppsss...shamsiah???ni mesti dia dah tertukar nama ngan kakak saye..al-maklum la,semua adik beradik pon skolah kat sini..hehe..sampai anak sedare pon dah skolah sini..hehehe
dan saya pon mengenalkan la nama saya yang btol...
cikgu y : o0o0..maaf la..cikgu tertukar..kamu buat ape skarang??
saya pon jawab la..dan teruskan berbual..heheh...takkan nak tulih semua kan...=)

pastu..mase nak jalan ke kereta after amik aqim kat kelas dia (dah jadi cam mak-mak kan??adeh..amik anak-anak kat skolah)..terserempak ngan cikgu zahari...cikgu muzik saye dulu...dia yang ajar koir sampai kami dapat masuk peringkat negeri kat shah alam..mase skolah dulu banyak btol aktiviti yang saya ikut,..heheh..dari darjah 2 sampai darjah 6,pasukan koir kami mesti dapat pergi peringkat negeri!sekolah lain mesti kalah punye,..hehehehe

mase tengah borak ngan cikgu zahari,datang plak cikgu jamsari...hehe...dah nak dekat balik tu,cikgu jamsari siap suruh add fb dia..ok ok..saya dah add cikgu!!hehehe...

hurmmm...tinggal 4 orang je cikg yang saya kenal..yang lain semua cikgu-cikgu baru,,..



rindunye zaman skolah rendah dulu!zaman main-main!!hahahahahaha

1 comment:

H A N I said...

weee..sonoknyer!!! ader lg cikgu2 sham ek..org pun tringin nk balik srk2 tu..rindu sgt =)

Related Posts with Thumbnails